Studijska posjeta iz Turske

Grupa od deset turoperatora iz Turske prethodne nedelje boravila je u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO). Realizacija te studijske posjete uslijedila nakon održanog online webinara koji je organizovala NTO, a na kojem je prisustvovao veliki broj turskih turoperatora zainteresovanih za saradnju sa crnogorskom turističkom privredom.

Turoperatori su boravili u Kolašinu gdje su imali priliku da se upoznaju sa aktuelnom ponudom ski centra Kolašin 1600. Predstavnica Tursaba izjavila je da je Kolašin posjetilo oko deset predstavnika turoperatora u zelji da predstave  Crnu Goru na najbolji mogući način na turskom tržištu. Ovog puta nijesu bazirani na primorje već na druge, ruralne predjele Crne Gore i ski centre, kako bi turskom tržištu predstavili širu sliku turističke ponude naše zemlje. Ona je navela da klijenti u Turskoj dobro poznaju primorsku i gastro ponudu Crne Gore. “Želimo da učvrstimo našu saradnju i nadamo se da će se povećati broj turista iz Turske koji će posjetiti vašu zemlju”, dodala je Yesilyurt.

Skijališta Crne Gore aktivno rade na pripremi predstojeće zimske turističke sezone a organizacija posjete turskih turoperatora ski centru je upravo jedna od planiranih aktivnosti prije pocetka sezone koju smo realizovali zajedno sa kolegama iz NTO-a.