COVID PROCEDURESkijališta Crne Gore usvojila su proceduru o načinu pružanja usluga korisnicima za vrijeme trajanja epidemioloških mjera za suzbijanje pojave i širenja virusa Corona. Proceduru možete preuzeti ovdje.

Ski centar Kolašin 1600 u toku zimske turističke sezone 2020/21 u ponudi ima:

- 10,5 kilometara skijaških staza;
- šestosjednu žičaru;
- poligon za obuku dnevnih skijaša;
- dječiji ski lift;
- usluge restorana Troglava 5*;
- usluge caffe bara;
- usluge ski rentala;
- besplatan parking;
- outdoor aktivnosti (hiking, ture krpljama, nordijsko skijanje…);
- team building aktivnosti;
- usluge transfera;
- paket aranžmani (hoteli, ture, team building, ski pass…).

SEZONSKI SKI PASSAKCIJA!!!

Skijališta Crne Gore su i ove sezone za sve ljubitelje sniježnih sportova omogućila kupovinu sezonskih ski pasova u predsezoni po akcijskim cijenama. Cijena sezonskog ski pasa u periodu od 10.11.2020. do 15.12.2020. godine iznosi:

- za odrasle 150€;
- za djecu do 14 godina starosti 80€.

Kupci sezonskog ski pasa dobijaju gratis vaučer za trodnevno skijanje na Olimpijskom centru Jahorina i gratis vaučer za trodnevno skijanje na jednom od Skijališta Srbije.

Ski centar Kolašin 1600 za predstojeću zimsku sezonu 2020/21 raspolagaće sa 10.5km skijaških staza.

Za više informacija kontaktirajte nas na info@skijalista.me.


PUŠTEN U RAD INFO CENTAR ZA PROMOCIJU TURISTIČKIH POTENCIJALA I PRIVREDE OPŠTINE MOJKOVAC

Danas su Skijališta Crne Gore i LTO Mojkovac, u opštini Mojkovac, na ulazu u grad, na atraktivnoj lokaciji u neposrednoj blizini rijeke Tare, pustila u rad Info centar za promociju turističkih potencijala i privrede opštine Mojkovac, te promociju razvojnih projekata Sjevrnog regiona Crne Gore.

U sastavu Info centra posluje i novootvoreni ugostiteljski objekat - kafe bar Stari Most kojim upravljaju Skijališta Crne Gore. Dobrodošli!


ZAPOČETA IZGRADNJA NAJMODERNIJE ŠESTOSJEDNE ISKLOPIVE ŽIČARE OTVORENOG TIPA ZA POTREBE BUDUĆEG SKI CENTRA “HAJLA I ŠTEDIM”Na lokalitetu budućeg novog ski centra “Hajla i Štedim” direktor Direkcije javnih radova, gospodin Rešad Nuhodžić i direktor Skijališta Crne Gore, gospodin Miloš Popović dočekali su predsjednika Crne Gore, gospodina Mila Đukanović, koji je sa svojim timom u radnoj posjeti Opštini Rožaje. Shodno važećim planskim dokumentima za Opštinu Rožaje, a u skladu sa Zakonom o Budžetu, odnosno dijelu koji se odnosi na kapitalni Budžet za 2020. godinu koji sprovodi i realizuje Uprava javnih radova, predviđena je i po osnovu zaključenih ugovora sa renomiranim proizvođačem opreme Bartolet, započeta izgradnja najmodernije šestosjedne isklopive žičare otvorenog tipa za potrebe budućeg ski centra “Hajla i Štedim” u vrijednosti od oko devet miliona eura.

Takođe, u završnoj fazi je izgradnja pristupnog puta do budućeg ski centra, izrada idejnog rješenja za objekat bazne stanice je u završnoj fazi nakon čega će biti raspisana tenderska procedura za izgradnju istog, a uz žičaru će biti izgrađeno 8,5 kilometara skijaških staza, te nabavljena sva nužna pokretna oprema za funkcionisanje budućeg ski centra. Procijenjena vrijednost izgradnje kompletnog ski centra iznosi 18 miliona eura, a krajnji korisnik ovih kapitalnih investicija su “Skijališta Crne Gore”, privredno društvo čiji je osnivač i isključivi vlasnik kapitala Vlada Crne Gore.


IZGRADNJA 15 KM NOVIH SKIJAŠKIH STAZADanas je premijer, gospodin Duško Marković, sa svojim timom, u toku radne posjete opštini Kolašin obišao i ski centare Kolašin 1600 i 1450, gradilišta tri hotela i radove na unapredjenju skijaške infrastrukture. Investitori na izgradnji hotela su Konzorcijum Kolašin 1600, Bjelasica 1450 - Zetagradnja i Westin Kolašin Resort.

U toku su radovi i na izgradnji 15 km novih skijaških staza, a ubrzo se očekuje i početak izgradnje nove šestosjedne žičare koja će uvezati ova dva ski centra, pri čemu ćemo do kraja godine imati savremeni ski centar sa 45 km skijaških staza. Ovo je još jedan pokazatelj posvećenosti premijera, gospodina Markovića, razvoju Sjevernog regiona Crne Gore koji ličnim angažovanjem doprinosi ubrzanom razvoju ovog regiona i realizaciji infrastrukturnih projekata na Bjelasici čija vrijednost trenutno premašuje 100 miliona eura.


IZGRADNJA NOVOG SKI CENTRA CMILJAČAPredsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Duško Marković, tokom radne posjete Bijelom Polju, koja je održana dana 06.08.2020. godine, izrazio je zadovoljsvo postignutim rezultatima koji se odnose na realizaciju planiranih projekata ove Vlade Crne Gore, medju kojima su i izgradnja novog ski centra Cmiljača, kao i projekat Djalovića pećine.

Za realizaciju prve faze ski centra Cmiljača procijenjena vrijednost investicije je 23 miliona eura od čega je trenutno ugovoreno više od 17,5 miliona eura i to za izgradnju: nove šestosjedne žičare sa 3 km skijaških staza vrijednosti 8 miliona eura, u toku je tenderska procedura za izgradnju objekta bazne stanice vrijednosti 1,8 miliona eura kao radovi na izgradnji pristupnog puta od Bijelog Polja do ski centra i telekomunikacione i elektroenergetske mreže, bazne stanice, potpisan je ugovor za izgradnju objekta površine oko 2.000 m² po principu „projektuj i izgradi” vrijednosti 1.764.000.00 eura...

"Veoma sam zadovoljan onim što sam danas vidio u Bijelom Polju. Ponuda za mlade ljude, za nova radna mjesta, za nove prilike. U Bijelom Polju će se živjeti mnogo bolje nego što se živjelo do sada“, kazao je premijer Crne Gore, gospodin Duško Marković.


ISKORISTI POVOLJNOSTI NA SKI CENTRU KOLAŠIN 1600
Doživite posebne trenutke sa svojim partnerima, porodicom i prijateljima na svježem planinskom vazduhu, uz specijalitete nacionalne kuhinje restorana “Troglava” 5* na 1600 metara nadmorske visine.

Priredite vašoj djeci nezaboravno iskustvo u dječijoj igraonici “Bambi” koja se prostire na 300 metara kvadratnih, na otovrenom prostoru, na donjoj terasi resotrana “Troglava” 5*.

Upoznajte se sa ljepotama sjevernih krajeva Crne Gore kroz panoramsku vožnju žičarom koja će vas odvesti na 2.035 metara nadmorske visine. Da čarolija bude veća popnite se do samog vrha Troglava na 2.070 metara nadmorske visine i nastavite da pomjerate VRHOVE BEZ GRANICA jer Skijališta Crne Gore su pripremila posebne akcije za vas tokom avgusta mjeseca


- Besplatan prevoz autobusom svakog dana, polazak u 11:30h i 13:30h centar grada Kolašin, povratak u 18:30h ski centar Kolašin 1600
- Besplatno korišćenje dječije igraonice “Bambi” na otvorenom
- Akcijske cijene pića u caffe baru i restoranu “Troglava” 5*
- Dnevni meni u restoranu “Troglava” 5*, riblji i mesni meni za dvije osobe – 15,00€

Iskoristite akcije tokom avgusta i uživajte u ponudi ski centra Kolašin 1600 jer Skijališta Crne Gore pridržavajući se svih mjera donijetih od strane Nacionalnog koordinacionog tijela, pobrinula su se da vaš boravak bude bezbjedan, komforan i relaksirajući.

SKIJALIŠTA CRNE GORE
VRHOVI BEZ GRANICA

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC BAZNE STANICE NA SKI CENTRU ŽARSKI U MOJKOVCU
Danas su premijer Vlade Crne Gore gospodin Duško Marković, direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, izvršni direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović i predsjednik opštine Mojkovac Ranko Mišnić, položili kamen temeljac i time ozvaničili izgradnju objekta Bazne stanice na ski centru Žarski u Mojkovcu.

Radi se o multifunkcionalnom objektu površine 2000m2, vrijednosti 1.4 mil eura, koji čini sastavni dio budućeg ski centra a sadržaće restoran, kafe bar, skijašnicu, ekonomske prostorije, garaže za radne mašine, ambulantu, javne toalete i druge sadržaje nužne za funkcionisanje ski centra.

Ovo je još jedan pokazatelj privrženosti ove Vlade i prvenstveno premijera gospodina Markovića na izgradnji skijaške infrastrukture na području Bjelasice u skladu sa poslovnom politikom Vlade i planskom dokumentacijom, a u cilju valorizacije i razvoja Sjevernog regiona Crne Gore.

Uz ovaj objekat biće izgradjena najmodernija šestosjedna žičara, cca 10 km skijaških staza, pristupni put do ski centra, parking za dnevne skijaše, vodovodna, elektro i telekomunikaciona infrastrukturna mreža, čiji su ugovori zaključeni, a realizacija je u toku, ukupne procijenjene vrijednosti više od 27 miliona eura.


ORGANIZOVANI IZLETI IZ PODGORICE DO SKI CENTRA KOLAŠIN 1600 I SKI CENTRA SAVIN KUK
Skijališta Crne Gore pripremila su jedinstvenu ponudu za sve ljubitelje prirode i outdoor aktivnosti. U toku ljetnje sezone u periodu od 01.07. do 01.09.2020. godine, svakog vikenda biće organizovani izlet iz Podgorice do ski centra Kolašin 1600 u Kolašinu i povratno, kao i izlet iz Podgorice do ski centra Savin kuk na Žabljaku i povratno. Cijena izleta na ski centru Kolašin 1600 za odrasle iznosi 12€, za djecu (do 14 god) 10€. U cijenu je uračunato: prevoz iz Podgorice do ski centra Kolašin 1600 i povratno, ručak u restoranu Troglava 5* gdje su u ponudi riblji i mesni meni, i panoramska vožnja žičarom do vrha Troglava (2.035 m/nv), sa kojeg se pruža veličanstven pogled na panoramu okolnih planina medju kojima su: Lisa, Komovi, Kučke planine i Sinjajevina. Za najmladje posjetioce na raspolaganju je dječija igraonica “Bambi” na otvorenom, koja se prostire na 300 m2.


Program izleta:

08:30h - polazak iz Podgorice ispred hotela Podgorica
10:30h - dolazak na ski centar Kolašin 1600
10:30h - 11:00h - slobodno vrijeme za rekreaciju
11:00h - 13:00h - panoramska vožnja žičarom uz slobodno vrijeme
13:00h - 14:00h - ručak u restoranu Troglava 5*
14:00h - 16:00h - slobodno vrijeme za rekreaciju
16:00h - povratak za Podgoricu

Cijena izleta na ski centru Savin kuk za odrasle iznosi 15€, a za djecu (do 14 god) 13€. U cijenu je uračunato: prevoz iz Podgorice do ski centra Savin kuk i povratno, ručak u restoranu Durmitorsko sijelo 4* gdje su u ponudi takođe riblji i mesni meni, kao i panormaska vožnja žičarom čija izlazna stanica se nalazi u blizini vrha Savin kuk (2.313 m/nv). Žicara se sastoji iz dvije cjeline: prva je duga 1.550 metara i vodi na 1.907 m/nv, a druga žičara je duga 700 m, i izlazna stanica ove žičare nalazi se nadomak izvorišta Savina voda (2212 m/nv). Voda sa ovog izvorišta se, po legendi, smatra ljekovitom. Na ovoj lokaciji posjetioci mogu uz teleskope uživati u panoramskom razgledanju planine i drugih ljepota Žabljaka sa posebnim osvrtom na ljepote Durmitorskih jezera i kanjona rijeke Tare.

08:00h - polazak iz Podgorice ispred hotela Podgorica
10:30h - dolazak na ski centar Savin kuk
10:30h - 11:00h - slobodno vrijeme za rekreaciju
11:00h - 13:00h - panoramska vožnja žičarom uz slobodno vrijeme
13:00h - 14:00h - ručak u restoranu Durmitorsko sijelo 4*
14:00h - 16:00h - slobodno vrijeme za rekreaciju
16:00h - povratak za Podgoricu

Prijave na broj telefona 069 080 081, radnim danima 08h do 16h.

*Naplata izleta se vrši na prodajnom mjestu ski karata na ski centru Kolašin 1600, odnosno Savin kuk gdje će kupcima izleta biti izdate karte koje je potrebno priložiti u restoranima prilikom realizacije ručka.

POČELA ISPORUKA OPREME ZA ŽIČARU NA PLANINSKOM CENTRU ŽARSKI
Za potrebe izgradnje nove isklopive šestosjedne žičare Z4 – Žarski u Mojkovcu juče je počela isporuka opreme renomiranog italijanskog proizvođača Leitner. Vrijednost opreme i izgradnje žičare, koju finansira Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta, iznosi devet miliona eura.

U prvoj isporuci dopremljen je kompletan ankerni materijal za sve stubove žičare, pogonsku i okretnu stanicu, kao i dio stubnih elemenata i glavnih nosećih greda. Sljedeći set opreme u Crnu Goru stiže u toku naredne sedmice. Plan isporučioca je da kompletan materijal bude dopremljen do sredine septembra, kada se očekuje početak montaže žičare.

Procijenjena vrijednost prve faze radova na ski centru Žarski, koji će imati 10 kilometara ski staza i moderan ugostiteljsko-servisni objekat, je 27 miliona eura, od čega je trenutno ugovoreno više od 16 miliona.

U toku je izgradnja pristupnog puta od Mojkovca do Žarskog, kao i telekomunikacione i elektroenergetske infrastrukture.


POČETAK LJETNJE TURISTIČKE SEZONE 2020 NA SKI CENTRU KOLAŠIN 1600
Skijališta Crne Gore sa zadovoljstvom obavještavaju sve ljubitelje planine i outdoor aktivnosti da ljetnju turističku sezonu 2020 na ski centru Kolašin 1600 otvaraju 13.06.2020. godine, u 10:00h. Tim povodom Skijališta Crne Gore obezbijedila su besplatan prevoz iz Podgorice do ski centra i povratno, kao i besplatno korišćenje usluga žičare tog dana.

Uvažavajući mjere sprječavanja ponovnog izbijanja epidemije COVID19 virusa, u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela, broj mjesta za besplatni organizovani prevoz je ograničen. U skladu sa preostalim preporukama NKT-a, kolektiv Skijališta Crne Gore poštujući najvisočije bezbjednosne zdravstvene procedure, pobrinuo se da Vaš boravak na ski centru Kolašin 1600 bude bezbjedan, komforan, ispunjen interesantnim aktivnostima uz kvalitetan servis i uslugu ugostiteljskih objekata. Molimo sve posjetioce ski centra Kolašin 1600 da se striktno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela, da drže distancu od 2 metra, te da poštuju procedure poslovanja Skijališta Crne Gore prilagođene mjerama NKT-a. Dobrodošli!


BESPLATAN PREVOZ IZ PODGORICESkijališta Crne Gore u subotu, dana 13.06.2020. godine, otvaraju ljetnju turističku sezonu na ski centru Kolašin 1600. Za taj dan obezbijedjen je besplatan prevoz iz Podgorice. Prijave na broj telefona 069 080 081, radnim danima od 08h do 16h. Svi posjetioci moći će da uživaju u nacionalnoj kuhinji restorana Troglava 5*, panoramskoj vožnji žičarom na 2035 m/nv, koja će tog dana za sve goste biti besplatna. Za najmlađe posjetioce, na ski centru Kolašin 1600 biće otvorena dječija igraonica Bambi na 300m2. Tokom cijele sezone obezbijeđen je i besplatan parking.

Ove sezone, svi posjetioci ski centra Kolašin 1600 moći će da uživaju u proširenoj ponudi outdoor aktivnosti kao što su: planinarske ture uz pratnju iskusnih vodiča, biciklističke ture, ture quadovima i jeep safari ture. Posebnu vrstu atrakcije predstavlja izlet “Bjelasičke noći”, koji podrazumjeva noćenje pod vedrim nebom u šatorima, u blizini vrha Troglava. Dobrodošli!DOŽIVI LJETNJU AVANTURU NA BJELASICI I DURMITORU
Crna Gora i ove ljetnje sezone otvara svoja vrata za sve ljubitelje planine kroz ponudu Skijališta Crne Gore na ski centru Kolašin 1600, koji se nalazi na 12 kilometara od grada Kolašin, i ski centru Savin kuk, koji se nalazi na udaljenosti od 6 kilometara od grada Žabljak. Oba ski centra smještena su na najljepšim planinama Crne Gore, Bjelasici i Durmitoru, a posebnu draž im daje to što se nalaze se u blizini, odnosno u zoni Nacionalnog parka Biogradska gora, odnosno Durmitor. Ski centar Kolašin 1600 smješten je na planini Bjelasici koju krasi 5 ledničkih jezera, a najveće blago ove planine je prašuma Biogradska gora, po kojoj je i nacionalni park dobio ime, a koja je jedna od posljednje dvije u Evropi. Ski centar Savin kuk smješten je u zoni Nacionalnog parka Durmitor, na planini Durmitor, koju krasi 18 ledničkih jezera koji se nalaze na nadmorskoj visini preko 1500 metara.Od 13. juna 2020. godine svi posjetioci Durmitora i Bjelasice moći će da osjete čari ovih planina kroz bogatu ponudu Skijališta Crne Gore na ski centrima Kolašin 1600 i Savin kuk - Žabljak. Na dan otvaranja ljetnje turističke sezone na ski centru Kolašin 1600, odnosno Savin kuk, karte za panoramsku vožnju žičarom za sve posjetioce biće besplatne, a tokom cijele ljetnje sezone i parking ski centara za sve posjetioce će biti besplatan.

Na ski centru Kolašin 1600 gosti će moći da uživaju u vrhunskim specijalitetima nacionalne kuhinje restorana Troglava 5*, kapaciteta 400 mjesta, smještenog na 1600 m/nv. Za najmlađe posjetioce pripremljeni su dječiji meniji u okviru igraonice Bambi koja se prostire na 300 m2, na otvorenom prostoru, a koja je idealno mjesto za proslavu dječijih rodjendana. Kako bi upotpunili zabavu najmladjim posjetiocima i omogućili i starijima da probude mladalčki duh u sebi, u ponudi ski centra Kolašin 1600 će biti i tjubinig staza, namijenjena za djecu i odrasle koja predstavlja adrenalinski sadržaj u vidu spuštanja i klizanja korinika na posebnim gumama na specijalnoj podlozi, sa adrenalinskim preprekama. Panoramska vožnja žičarom je neizostavna atrakcija koja vodi do vrha Troglava na 2075 m/nv, sa koje se pruža veličanstven pogled na panoramu okolnih planina medju kojima su: Lisa, Komovi, Kučke planine i Sinjajevina, kao i na nevjerovatnu prirodu i ambijent Nacionalnog parka Biogradska gora. Za sve ljubitelje outdoor aktivnosti, ski centar Kolašin 1600 u svojoj ponudi izdvaja: planinarske ture uz pratnju iskusnih vodiča, biciklističke ture, ture quadovima i off road jeep safari ture. Neposredno sa izlazne stanice Troglava otvara se mogućnost korišćenja brojnih trasa za realizaciju ovih outdoor aktivnosti gdje svi ljubitelji mogu da uživaju u prirodi i predivnom ambijentu. Na samo sat vremena planinarskog hoda udaljeno je izvorište Biogradske rijeke odakle se vodom snabdijeva i prirodnim putem puni Biogradsko jezero. Sa tog mjesta se pruža fenomenalan pogled na panoramu Biogradskog jezera, jednog od najljepših ledničkih jezera u Crnoj Gori. Takođe najatraktivnije izletničke tačke i vidikovci odakle se pružaju veličanstveni pogledi su: Bendovac, Zekova Glava, Crna Glava, kao i katuni: Dolovi, Škale, Vranjak i drugi… U ponudi outdoor aktivnosti je i izlet “Bjelasičke noći” koji podrazumijeva spavanje u šatorima pod vedrim nebom na Bjelasici u blizini vrha Troglava. Pored outdoor aktivnosti, za sva pravna lica kojima je kolektiv najveće blago u ponudi je organizacija poslovnih proslava kao i široka ponuda kreativnih team building aktivnosti. Takođe za sve turiste obezbijeđen je Shuttle bus od Kolašina do ski centra Kolašin 1600 u periodu od 01.07.2020. do 01.09.2020. godine.

Na ski centru Savin kuk za predstojeću ljetnju turističku sezonu, za ljubitelje planine kao turistički sadržaj Turističkog centra Durmitor predstavljamo panoramsku vožnju žičarama koje vode do jednog od najvisočijih vrhova Durmitora – Savin kuk (2313 m/nv). Panoramska vožnja žičarama se sastoji od dvije dvosjedne žičare dužine 1550 m (prva žičara) i 700 m (druga žičara), koje povezuju podnožje i sami vrh Savinog kuka, pri čemu posjetioci silaze nadomak izvorišta “Savina voda”. Izvorište “Savina voda” predstavlja jednu posebnu turističku atrakciju za sve turiste obzirom da se taj izvor nalazi na nadmorskoj visini od 2212 m i nikada ne presušuje, a voda sa tog izvora se prema legendi smatra ljekovitom. Od izvora “Savina voda”, desetominutnim planinarskim hodom posjetioci izlaze na vrh Savin kuk, na nadmorsku visinu od 2313 m. Na toj lokaciji posjetioci mogu, uz dva teleskopa za panoramsko razgledanje, da uživaju u panoramskom razgledanju planine i drugim ljepotama Žabljaka, sa posebnim osvrtom na ljepote durmitorskih jezera, kanjona rijeke Tare i najvisočijih vrhova Durmitora.

U podnožju skijališta Savin kuk gosti mogu da uživaju u lijepom planinskom ambijentu, nacionalnoj hrani i piću iz restorana Durmitorsko sijelo i kafe bara Klulina koji posluju u sastavu TC Durmitor. Nacionalni restoran Durmitorsko sijelo, kapaciteta 160 mjesta, kategorizacije 4*, proglašen je za najbolji restoran na sjeveru Crne Gore 2016. godine. Od dodatnih sadržaja na ski centru je besplatan parking za 200 vozila, dječija igraonica na otvorenom, kao i avanturistički park koji je izgrđen na 3800 m2 površine, a koji se sastoji se od četiri avanturističko alpinističke staze namijenjen za odrasle i djecu uzrasta od 4 do 16 godina.

Tokom cijele sezone biće organizovan bogat kulturni i zabavni program.

Obavještenje!Cijeneći ukazano povjerenje, svim kupcima sezonskog ski pasa za zimsku sezonu 2019/20. Skijališta Crne Gore poklanjaju besplatan sezonski ski pas za zimsku sezonu 2020/21.

Pozivamo naše vjerne klijente da nakon otvaranja zimske turističke sezone 2020/21. svoje sezonske ski karte preuzmu na ski centru Kolašin 1600.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

Privremeni prestanak rada skijališta Kolašin 1600Dragi ljubitelji snijega i zimskih sportova,

U skladu sa Naredbama Ministarstva zdravlja Crne Gore, a u cilju očuvanja zdravlja naših građana i preventivnog djelovanja na suzbijanju pojave Corona virusa, obavještavamo vas da počev od 16.03.2020. godine skijalište Kolašin 1600 i ugostiteljski objekti neće raditi.

O daljim planovima i programu dešavanja na ski centru Kolasin 1600 bićete blagovremeno obaviješteni.

Budite savjesni prema sebi i svojima najbližima i poštujte preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

Odložen koncert Željka SamardžićaPoštovani ljubitelji planine i sniježnih sportova, usljed najavljenih meteoroloških uslova praćenih obilnim padavinama, obavještavamo vas da će najavljeni koncert regionalne muzičke zvijezde Željka Samardžića zakazan za nedelju, 01.03.2020. godine, na ski centru Kolašin 1600, na otvorenom, biti odložen. O novom terminu održavanja istog naknadno ćemo vas obavijestiti.

Održavanje Bjelasičkog maratona kao i muzičko zabavnog programa uz DJ-a X-Ox predvidjenog za subotu, 29.02.2020. godine, na ski centru Kolašin 1600 realizovaće se po utvrđenom planu.

Takođe, o uslovima za bezbijedno skijanje ćemo vas blagovremeno obavijestiti putem sajta i društvenih mreža Skijališta Crne Gore.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

Skijališta Crne Gore organizuju koncert Dženana Lončarevića 15. februara na ski centru Kolašin 1600
Za sve posjetioce ulaz je besplatan.

Žurka počinje u 10 sati uz nastup DJ-a So Simply i DJ-a Mallex Marrero i Cocktail Party uz Amaro Montenegro. Obezbijedjene su promo cijene i ostalih pića na pultevima donje terase.

Obezbijeđen je i besplatan prevoz iz Podgorice, prijave na broj telefona 069 080 081 radnim danima od 8:00h do 16:00h. Polazak ispred hotela Podgorica u 08:00h, povratak sa parkinga ski centra Kolašin 1600 u 16:30h.

Dobrodošli!

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

Akcijska cijena trodnevnog ski passa na ski centru Kolašin 1600
Dragi ljubitelji zimskih sportova sa radošću dočekuju nove sniježne padavine. Na ski centru Kolašin 1600 od 07.02.2020. godine u funkciji će biti stavljena ski staza Vranjak dužine 1750 metara, kao i dječije skijalište sa dječijim ski liftom za obuku polaznika.

Kako bi uljepšali zimsku čaroliju svim ljubiteljima sniježnih sportova, Skijališta Crne Gore pripremila su akcijsku cijenu trodnevnog ski passa na ski centru Kolašin 1600. Do kraja zimske turističke sezone cijena trodnevnog ski passa za odrasle iznosiće 30,00€, a za djecu 21,00€.

Pored ovih pogodnosti, Skijališta Crne Gore na ski centru Kolašin 1600 i dalje iz vikenda u vikend organizuju zabavne, kulturne i sportske događaje. Ovog vikenda svi posjetioci moći će da uživaju u provodu prateći “Porto Montenegro zimske igre za članove posade”, dok će 15.02.2020. biti organizovan koncert regionalne muzičke zvijezde Dženana Lončarevića.Skijališta Crne Gore organizuju koncert Jelene Rozge 01.02.2020. godine na ski centru Kolašin 1600
Za sve posjetioce ulaz je besplatan.

Žurka počinje u 10:00h uz nastup DJ Double Dee, a najmljađe posjetioce zabaviće animatori Žarko Žabac i Branka Stanić.

Obezbijeđen je i besplatan prevoz iz Podgorice, prijave na broj telefona 069 080 081 radnim danima od 08:00h do 16:00h.

Dobrodošli na Jack Daniel’s, craft beer and wine party uz Jelenu Rozgu i DJ-a Double Dee.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

Kalendar događaja na ski centru Kolašin 1600 - zima 2019/2020
JANUAR
11-Jan Warm Up Cocktail Party (Hot cocktail with Bacardi & Monin) - DJ
12-Jan Warm Up Cocktail Party (Hot cocktail with Bacardi & Monin)- DJ
18-Jan Koncert Aria - Dani vina - Plantaže
19-Jan Internacionalni dan snijega - sniježne igre bez granica uz Linoladu
25-Jan Žurka radia S - Hot Sangria & Mulled Plum party
26-Jan Žurka radia S - Hot Sangria & Mulled Plum party

FEBRUAR
1-Feb Koncert Jelene Rozge - Jack Daniel’s, craft beer and wine party
2-Feb Dj uz Jack Daniel’s dane
8-Feb Dj Dani Mamuta - kraft piva
9-Feb Dj Dani Mamuta - kraft piva
15-Feb Koncert Dženana Lončarevića - Cocktail Party (Amaro Montenegro)
16-Feb Dj -Takmičenje barmena
22-Feb Dj - Podravkina grudvinijada
23-Feb Dj - Linolada sniježne igre bez granica
29-Feb DJ X-Ox - Jeger dani - interaktivne igre

MART
1-Mar Koncert Željka Samardžića - dani Hendrick's Gin-a i vina
7-Mar D Dj Lelú uz Jeger dane - G3 Spirits
8-Mar Dj So Simply i Mallex Marrero uz Jeger dane - G3 Spirits. Organizovana večera u restoranu Troglava.
14-Mar Koncert, Dani vina - Plantaže
15-Mar Dani vina - Plantaže
21-Mar Kolašinski kup
22-Mar Kolašinski kup
28-Mar DJ So Simply
29-Mar Koncert Lexington benda - Jack Daniel’s dani


Poznati dobitnici nagradne igre sa Winter opening-a na ski centru Kolašin 1600!
Skijališta Crne Gore zahvaljuju se na ukazanom povjerenju svim posjetiocima Winter opening-a na ski centru Kolašin 1600!

Skijališta Crne Gore
Vrhovi bez granica!!!

U saradnji sa poslovnim partnerima dodijeljeni su vaučeri sa vrijednim nagradama, a srećni dobitnici su:

1. Sara Rogošić - Sezonski ski pass na ski centru Kolašin 1600 - Skijališta Crne Gore;
2. Mirjana Jovanović - Vaučer u vrijednosti od 100€ - Intersport;
3. Itana Vušović - Noćenje za dvije osobe na bazi polupansiona - Max apartmani;
4. Igor Đukić - Tura motornim sankama za dvije osobe na Žabljaku, sa uključenim ručkom u restoranu Crno jezero za dvije osobe;
5. Sanja Ćorić - Noćenje za dvije osobe na bazi polupansiona - Hotel Brile;
6. Marijana Čalić - Vikend za dvije osobe u toku ljetnje sezone na bazi polupansiona - Eko katun Vranjak;
7. Nemanja Jovanović - Ustupanje kompleta skijaške opreme iz ski rentala na dva dana za dvije osobe - TA North tour;
8. Anja Radulović - Ručak za dvije osobe - restoran Vodenica;
9. Miomir Bojić - Tura krpljama za dvije osobe - TA North tour;
10. Marija Jeknić - Vaučer u vrijednosti od 50,00€ - Intersport.

A nagradu za najbolju fotografiju dobila je Ivana Kljajić i osvojila ručak za dvije osobe u restoranu Troglava 5* na ski centru Kolašin 1600.


Bend Crveno i crno uljepšaće vaš dan!Nakon uspješno realizovanog Winter opening-a na ski centru Kolašin 1600, Skijališta Crne Gore organizuju i Winter opening na ski centru Savin kuk na Žabljaku, koji će se održati u subotu 28.12.2019. godine.

Za sve posjetioce biće organizovan besplatan prevoz iz Podgorice. Prijave za besplatan prevoz, od ponedeljka 23.12. do četvrtka 26.12. od 08h do 16h, na broj telefona 069 080 081. Polazak u 08:00h sa parkinga hotela Podgorica, povratak u 16:30h sa parkinga ski centra Savin kuk.

Bend Crveno i crno uljepšaće vaš dan!

Skijališta Crne Gore
Vrhovi bez granica!!!

DOBRODOŠLI NA WINTER OPENING NA SKI CENTRU KOLAŠIN 1600 – 14.12.2019. u 10:00h!!!
Na dan organizacije kroz program vodiće vas voditeljka Jovana Božarić!

Sam događaj upriličiće muzička zvijezda Indira Forza-ex Colonia!

A da žurka bude još bolja pobrinuće se DJ Vlado Božović!

Pobrinuli smo se da u potpunosti doživite zimsku čaroliju na ski centru Kolašin 1600!

Na vama je samo da dođete i da obećate da ćemo Winter openingom i ove zimske sezone, zajedničkim snagama, nastaviti da osvajamo VRHOVE BEZ GRANICA!!!

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

Zato smo za vas na dan Winter openinga obezbjedili sljedeće:

Besplatan prevoz iz Podgorice. Prijave na broj telefona 069 080 081. Polazak u 08:00h sa parkinga hotela Podgorica, povratak u 16:30h sa parkinga ski centra Kolašin 1600!

Besplatan prevoz iz Bara u organizaciji TO Bar! Prijave na broj telefona 069 091 180, 030 311 633. Polazak ispred sportske dvorane Topolica u 07:00h.

Besplatan prevoz iz Herveg Novog u organizaciji TO Herceg Novi! Prijave na broj telefona 031 350 820 ili na mail info@hercegnovi.travel. Polazak sa autobuskog stajališta na Dubravi u 07:00h.

Besplatan prevoz iz Tivta u organizaciji TO Tivat! Prijave u prostorijama Turističke organizacije Tivat, najkasnije do četvrtka, 12. decembra 2019. godine. Polazak u 6:00h, sa autobuskog stajališta u centru grada (stara autobuska stanica), dok je povratak sa ski centra planiran u 16:30h.

Besplatan prevoz iz Kotora u organizaciji TO Kotor! Prijave na broj telefona 032 322 886, u periodu do 15h. Polazak u 7:30h ispred Zavoda za zapošljavanje.

Besplatan prevoz iz Mojkovca u organizaciji TO Mojkovac! Prijave na broj telefona 050 472 428. Polazak u 08:00h-Trg Ljubomira Bakoča.

Besplatan prevoz iz Nikšića u organizaciji TO Nikšić! Prijave na broj telefona 069 444 367, najkasnije do četvrtka, 12. decembra 2019. godine. Polazak u 07:00h ispred Tehnopolisa, povratak u 16:30h sa parkinga ski centra Kolašin 1600.

- Besplatan parking!
- Besplatno skijanje/panoramska vožnja žičarom!
- Tradicionalni mega kačamak – besplatne porcije!
- Promo cijene pića!
- Sniježne igre za djecu uz animatore!


USKORO ONLINE KUPOVINA SKI PASSOVA ZA SKI CENTAR KOLAŠIN 1600
Izbjegnite gužvu i kupite online ski pass za ski centar Kolašin 1600.

Predstojeće zimske turističke sezone 2019/20 očekuje vas:
• Najmodernija šestosjedna žičara K8 sa ugrađenim grijačima, zvučnicima i WiFi signalom;
• Dječiji ski lift;
• 7 kilometara skijaških staza;
• Škola skijanja;
• Ski rental;
• Nacionalni restoran Troglava 5*;
• Caffe bar;
• Besplatan parking za 300 vozila.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

NASTAVAK AKTIVNOSTIUprava javnih radova je dana 03.10.2019. godine potpisala tri nova ugovora koji će omogućiti nastavak aktivnosti u okviru opredjeljenja Vlade Crne Gore da valorizuje turističke potencijale sjevera države. Ukupna vrijednost ovih ugovora je 4,1 milion eura obezbjeđenih iz kapitalnog dudžeta Vlade. Potpisani ugovori odnose se na izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru "Z4" po principu "projektuj i izgradi", na rekonstrukciju puta Vragodo-Vrioci-Žarski katun potporne konstrukcije - II faza i na izradu idejnog rješenja glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru "K8" na skijalištu Kolašin 1600 po principu "projektuj i izgradi".

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

NOVA ŠESTOSJEDNA ŽIČARAMontaža nove šestosjedne žičare na planinskom ski centru Cmiljača u Bijelom Polju, koju Vlada Crne Gore finansira sa devet miliona eura iz kapitalnog budžeta, teče planiranom dinamikom.

Riječ je o modernoj opremi italijanskog proizvođača Leitnera, čije se žičare danas nalaze na mnogim poznatim ski centrima u svijetu. Radove na Cmiljači, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Uprava javnih radova povjerila je podgoričkoj kompaniji “Novi Volvoks”. Projektovani kapacitet žičare je 2.600 skijaša na sat, a njena dužina je cca 1,4 kilometra.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

ZAKUP REKLAMNIH POVRŠINASkijališta Crne Gore utvrdila su katalog reklamnih površina na lokalitetu ski centra “Kolašin 1600”. S tim u vezi, pozivamo sva pravna lica na zaključenje poslovne saradnje putem zakupa reklamnih površina na SC “Kolašin 1600”. Iskoristite priliku da podspješite Vaše poslovanje i prezentujete Vašu djelatnost i proizvode reklamiranjem na ključnim lokacijama ovog prestižnog ski centra. Sve neophodne informacije možete dobiti na mail adresu info@skijalista.me ili uvidom u on line katalog reklamnih površina.

Preuzmi katalog u PDF formatu

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

IZGRADNJA SISTEMA VODOSNABDIJEVANJAVlada Crne Gore uložiće oko 580 hiljada eura u izgradnju sistema vodosnabdijevanja uslužno-servisnih objekata na lokaciji budućeg skijališta Cmiljača u Bijelom Polju, precizirano je ugovorom koji su danas potpisali Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće “Vukotić Trejd”.

Uprava javnih radova je za ovu lokaciju već ranije ugovorila izgradnju šestosjedne isklopive žičare kapaciteta 2.600 skijaša na sat i tri kilometra ski staza, ukupne vrijednosti osam miliona eura.

Realizacija investicije na Cmiljači omogućiće valorizaciju turističkih potencijala ovog planinskog područja, u koju će Vlada Crne Gore u naredne tri godine uložiti oko 23 miliona eura.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

INTEZIVIRANJE GRAĐEVINSKIH RADOVANa jučerašnjem sastanku direktora Skijališta Crne Gore Miloša Popovića, direktora Uprave javnih radova Rešada Nuhodžića i predjsednika opštine Mojkovac Ranka Mišnjića koji je održan u opštini Mojkovac zaključeno je da se realizacija kapitalnih projekata na teriotirji opštine Mojkovac odvija u planiranoj dinamici uz neophodnost inteziviranja građevinskih radova u pojedinim segmentima kako bi bili u što većem obimu završeni prije zimskog perioda. Akcenat je stavljen na najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac, izgradnju ski centra Žarski na Bjelasici u koji će Vlada Crne Gore u naredne tri godine investirati blizu 30 miliona eura.

U toku su radovi na izgradnji pristupnog puta od grada Mojkovac do ski centra Žarski dužine 5,3 kilometra, od kojih je Uprava javnih radova završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

SKI CENTAR KOLAŠIN 1600 DOBIJA NOVU ŠESTOSJEDNU ŽIČARU
03.09.2019. godine Uprava javnih radova potpisala je ugovor sa konzorcijumom “Doppelmayr – Kolašin” za izgradnju još jedne žičare na skijalištu Kolašin 1600. Žičara će povezivati skijališta Kolašin 1450 i Kolašin 1600. Polazna stranica nove žičare biće na nadmorskoj visini od 1.430 metara, dok je izlazna tačka na 1.770 metara nadmorske visine. Horizontalna dužina iznosi 1.400 metara, a kapacitete žičare je 2.600 skijaša na sat.

Realizacija ovog projekta predstavlja nastavak valorizacije turističkih potencijala Bjelasice. U izgradnju postojeće žičare, bazne stanice, ski staza, pristupnih saobraćajnica i pratećih sadržaja, Vlada Crne Gore je do sada uložila 17 miliona eura, dok će sa novom žičarom i pratećim infrastrukturnim elementima vrijednost investicije dostići 30 miliona eura.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

AKCIJSKA CIJENA SEZONSKOG SKI PASS-AZbog velikog interesovanja produžavamo akciju prodaje sezonskog ski passa do 01.10.2019. godine. Akcijska cijena ski passa za odrasle iznosi 150,00€, a za djecu do 14 godina iznosi 80,00€. Kupovinom sezonskog ski passa za ski centar Kolašin 1600 dobijate vaučer koji Vam daje pravo na izdavanje gratis trodnevnog ski passa za skijanje na jednom od Skijališta Srbije i trodnevnog ski passa za skijanje na Olimpijskom centru Jahorina. Za više informacija kontaktirajte nas na info@skijalista.me.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

INTEGRACIJA SKI CENTRA VUČJE U SISTEM SKIJALIŠTA CRNE GORE
Miloš Popović, direktor Skijališta Crne Gore i Ranko Jovović, vlasnik ski centra Vučje, obišli su ski centar Vučje u cilju njegove integracije u sistem Skijališta Crne Gore i njegove dalje valorizacije. Potencijali ski centra Vučje su nemjerljivi, kako za zimski tako i za ljetnji turizam, sa posebnim akcentom na škole skijanja i stvaranje infrastrukture za dječije sadržaje, kako zimske tako i ljetnje. U tom smislu nastojaće se na daljoj valorizaciji ski centra Vučje. Na samom ski centru izgradjeno je akumulaciono jezero za vještačko osnježavanje skijaških staza, pri čemu će se ubrzo raditi na stvaranju uslova za instaliranje infrastrukture za vještačko osnježavanje i time trajno riješiti problemi sa sniježnim pokrivačem skijaških staza.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

POČELA LJETNJA TURISTIČKA SEZONA NA SKI CENTRU KOLAŠIN 1600
Sunčan ljetnji dan na skijalištu ”Kolašin 1600” je dodatno upotpunio atmosferu u kojoj su uz koncert grupe Hari Mata Hari i bogat zabavni sadržaj uživali svi naši gosti, a vožnja žičarom u ovom periodu godine je ljubiteljima planine pružila potpuno novi doživljaj skijališta i pogled na nevjerovatnu prirodu koja ga okružuje. Nadamo se da smo ispunili očekivanja i da ćemo se družiti tokom cijele godine, jer su sad svi dobrodošli da se provozaju našom najmodernijom šestosjednom žičarom i uživaju u specijalitetima restorana “Troglava”5*. Svakog dana žičara će raditi u periodu od 10h do 17h po cijenama u iznosu od 7e za odrasle i 4e za djecu. Vidimo se na skijalištu “Kolašin 1600”!

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!