Winter opening na ski centru Kolašin 1600!!!14.12.2019. - Indira Forza (ex Colonia)
15.12.2019. – DJ Proximus

Dobro došli na WINTER OPENING na ski centru Kolašin 1600!

14 decembra 2019. zimsku sezonu otvoriće muzička zvijezda Indira Forza (ex Colonia)

Očekuje Vas puno zabave! Ulaz i ski pass su besplatni.

15 decembra 2019. uživaćete u nastupu DJ PROXIMUSA

ZA SVE POSJETIOCE SKI CENTRA PARKING JE BESPLATAN!!!
DOBRO DOŠLI!!!

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

USKORO ONLINE KUPOVINA SKI PASSOVA ZA SKI CENTAR KOLAŠIN 1600
Izbjegnite gužvu i kupite online ski pass za ski centar Kolašin 1600.

Predstojeće zimske turističke sezone 2019/20 očekuje vas:
• Najmodernija šestosjedna žičara K8 sa ugrađenim grijačima, zvučnicima i WiFi signalom;
• Dječiji ski lift;
• 7 kilometara skijaških staza;
• Škola skijanja;
• Ski rental;
• Nacionalni restoran Troglava 5*;
• Caffe bar;
• Besplatan parking za 300 vozila.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

NASTAVAK AKTIVNOSTIUprava javnih radova je dana 03.10.2019. godine potpisala tri nova ugovora koji će omogućiti nastavak aktivnosti u okviru opredjeljenja Vlade Crne Gore da valorizuje turističke potencijale sjevera države. Ukupna vrijednost ovih ugovora je 4,1 milion eura obezbjeđenih iz kapitalnog dudžeta Vlade. Potpisani ugovori odnose se na izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru "Z4" po principu "projektuj i izgradi", na rekonstrukciju puta Vragodo-Vrioci-Žarski katun potporne konstrukcije - II faza i na izradu idejnog rješenja glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru "K8" na skijalištu Kolašin 1600 po principu "projektuj i izgradi".

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

NOVA ŠESTOSJEDNA ŽIČARAMontaža nove šestosjedne žičare na planinskom ski centru Cmiljača u Bijelom Polju, koju Vlada Crne Gore finansira sa devet miliona eura iz kapitalnog budžeta, teče planiranom dinamikom.

Riječ je o modernoj opremi italijanskog proizvođača Leitnera, čije se žičare danas nalaze na mnogim poznatim ski centrima u svijetu. Radove na Cmiljači, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Uprava javnih radova povjerila je podgoričkoj kompaniji “Novi Volvoks”. Projektovani kapacitet žičare je 2.600 skijaša na sat, a njena dužina je cca 1,4 kilometra.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

ZAKUP REKLAMNIH POVRŠINASkijališta Crne Gore utvrdila su katalog reklamnih površina na lokalitetu ski centra “Kolašin 1600”. S tim u vezi, pozivamo sva pravna lica na zaključenje poslovne saradnje putem zakupa reklamnih površina na SC “Kolašin 1600”. Iskoristite priliku da podspješite Vaše poslovanje i prezentujete Vašu djelatnost i proizvode reklamiranjem na ključnim lokacijama ovog prestižnog ski centra. Sve neophodne informacije možete dobiti na mail adresu info@skijalista.me ili uvidom u on line katalog reklamnih površina.

Preuzmi katalog u PDF formatu

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

IZGRADNJA SISTEMA VODOSNABDIJEVANJAVlada Crne Gore uložiće oko 580 hiljada eura u izgradnju sistema vodosnabdijevanja uslužno-servisnih objekata na lokaciji budućeg skijališta Cmiljača u Bijelom Polju, precizirano je ugovorom koji su danas potpisali Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće “Vukotić Trejd”.

Uprava javnih radova je za ovu lokaciju već ranije ugovorila izgradnju šestosjedne isklopive žičare kapaciteta 2.600 skijaša na sat i tri kilometra ski staza, ukupne vrijednosti osam miliona eura.

Realizacija investicije na Cmiljači omogućiće valorizaciju turističkih potencijala ovog planinskog područja, u koju će Vlada Crne Gore u naredne tri godine uložiti oko 23 miliona eura.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

INTEZIVIRANJE GRAĐEVINSKIH RADOVANa jučerašnjem sastanku direktora Skijališta Crne Gore Miloša Popovića, direktora Uprave javnih radova Rešada Nuhodžića i predjsednika opštine Mojkovac Ranka Mišnjića koji je održan u opštini Mojkovac zaključeno je da se realizacija kapitalnih projekata na teriotirji opštine Mojkovac odvija u planiranoj dinamici uz neophodnost inteziviranja građevinskih radova u pojedinim segmentima kako bi bili u što većem obimu završeni prije zimskog perioda. Akcenat je stavljen na najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac, izgradnju ski centra Žarski na Bjelasici u koji će Vlada Crne Gore u naredne tri godine investirati blizu 30 miliona eura.

U toku su radovi na izgradnji pristupnog puta od grada Mojkovac do ski centra Žarski dužine 5,3 kilometra, od kojih je Uprava javnih radova završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

SKI CENTAR KOLAŠIN 1600 DOBIJA NOVU ŠESTOSJEDNU ŽIČARU
03.09.2019. godine Uprava javnih radova potpisala je ugovor sa konzorcijumom “Doppelmayr – Kolašin” za izgradnju još jedne žičare na skijalištu Kolašin 1600. Žičara će povezivati skijališta Kolašin 1450 i Kolašin 1600. Polazna stranica nove žičare biće na nadmorskoj visini od 1.430 metara, dok je izlazna tačka na 1.770 metara nadmorske visine. Horizontalna dužina iznosi 1.400 metara, a kapacitete žičare je 2.600 skijaša na sat.

Realizacija ovog projekta predstavlja nastavak valorizacije turističkih potencijala Bjelasice. U izgradnju postojeće žičare, bazne stanice, ski staza, pristupnih saobraćajnica i pratećih sadržaja, Vlada Crne Gore je do sada uložila 17 miliona eura, dok će sa novom žičarom i pratećim infrastrukturnim elementima vrijednost investicije dostići 30 miliona eura.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

AKCIJSKA CIJENA SEZONSKOG SKI PASS-AZbog velikog interesovanja produžavamo akciju prodaje sezonskog ski passa do 01.10.2019. godine. Akcijska cijena ski passa za odrasle iznosi 150,00€, a za djecu do 14 godina iznosi 80,00€. Kupovinom sezonskog ski passa za ski centar Kolašin 1600 dobijate vaučer koji Vam daje pravo na izdavanje gratis trodnevnog ski passa za skijanje na jednom od Skijališta Srbije i trodnevnog ski passa za skijanje na Olimpijskom centru Jahorina. Za više informacija kontaktirajte nas na info@skijalista.me.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

INTEGRACIJA SKI CENTRA VUČJE U SISTEM SKIJALIŠTA CRNE GORE
Miloš Popović, direktor Skijališta Crne Gore i Ranko Jovović, vlasnik ski centra Vučje, obišli su ski centar Vučje u cilju njegove integracije u sistem Skijališta Crne Gore i njegove dalje valorizacije. Potencijali ski centra Vučje su nemjerljivi, kako za zimski tako i za ljetnji turizam, sa posebnim akcentom na škole skijanja i stvaranje infrastrukture za dječije sadržaje, kako zimske tako i ljetnje. U tom smislu nastojaće se na daljoj valorizaciji ski centra Vučje. Na samom ski centru izgradjeno je akumulaciono jezero za vještačko osnježavanje skijaških staza, pri čemu će se ubrzo raditi na stvaranju uslova za instaliranje infrastrukture za vještačko osnježavanje i time trajno riješiti problemi sa sniježnim pokrivačem skijaških staza.

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!

POČELA LJETNJA TURISTIČKA SEZONA NA SKI CENTRU KOLAŠIN 1600
Sunčan ljetnji dan na skijalištu ”Kolašin 1600” je dodatno upotpunio atmosferu u kojoj su uz koncert grupe Hari Mata Hari i bogat zabavni sadržaj uživali svi naši gosti, a vožnja žičarom u ovom periodu godine je ljubiteljima planine pružila potpuno novi doživljaj skijališta i pogled na nevjerovatnu prirodu koja ga okružuje. Nadamo se da smo ispunili očekivanja i da ćemo se družiti tokom cijele godine, jer su sad svi dobrodošli da se provozaju našom najmodernijom šestosjednom žičarom i uživaju u specijalitetima restorana “Troglava”5*. Svakog dana žičara će raditi u periodu od 10h do 17h po cijenama u iznosu od 7e za odrasle i 4e za djecu. Vidimo se na skijalištu “Kolašin 1600”!

Skijališta Crne Gore,
Vrhovi bez granica!